Алексей Лядиев


        


"Царството Божие-това е властта на Исус, разпространяваща се по света.Нашите главни победи зовоюваме не на територията на църквата, а там в света, на онова бойно поле, на онзи ринг.И в шоу бизнеса, и в масмедиите, и в политиката, и в законотворчеството, и в медицината, и в спорта.Ние сме сол на земята -там.Нашата битка е там,на тяхна територия.И навсякъде трябва да докажем,че Исус е над всички."
А.Ледяев "Да побързаме в усъвършенстването си."04.11.09

Алексей Ледяев
р.1956г.

Алексей Семенович Ледяев — християнски проповедник, основател и старши пастор на харизматическа християнска църква «Ново Поколение» в град Рига,
един от основателите на правозащитната организация "Стражи на сетната"/"Стражи на стенах"/,музикант, композитор,поет, автор на книги:
«Выжить чтобы жить», «Бумеранг», «Разговор начистоту», «100 вопросов — 100 ответов» и най-нашумялата «Новият световен ред», в която обосновава необходимостта от активно участие на християните в политиката и установяване на християнска хегемония в изкуствата, медиите и спорта.

Това , което в началото на 21 век християните все по-сериозно мислят относно мястото им и мисията им в живота, намира своето ясно очертаване в книгата на Алексей Лядиев "Новият световен ред".
Неговата логика е следната:след като Църквата се бори с нещо, то тя трябва да предложи алтернатива, ако не предложи нищо то това е бунт, а не борба.
Ако църквата е способна и изпълни Голямото поръчение на Господ Исус ,записано в Матей 28 гл. това ще доведе до Нов Световен ред, в който църквата ще управлява политически, икономически, културно и образователно.
В началото на 21век християните се отърсват от оковите на нихилизма, дошъл от Учението за Последното време, в което всичко ще става все по-лошо и лидерите започват да проповядват активно отношение към образованието, бизнеса и политиката.
Което само по себе си е съгласие с мнението на Лядиев.
Всъщност книгата на Дерек Принс "Формиране на историята чрез молитва и пост", говори за същото и ако се размислим ще стигнем до извода на Ледяев-Щом можем да променим историята, защо не го правим?
Негови интервюта, проповеди и музикални продукции мажете да видите ТУК

Алексей Ледяев е роден през 1956г.в многолюдно баптистка семейство в Алма-Ате, Казакхстан.
Завършва средното си образование със златен медал , а след това с почетна дипломаот химическия университет.
През 1980г.се премества в Рига, където се присъединява към Баптистката църква.

След няколко години преживява кръщение в Святия Дух, характерно за "петдесятните" християни. Присъединява се към петдесетината църква и я оглавява, когато пастирът й Николай Шевчук заминава за Швеция.
Започнал да въвежда характерни харизматични елементи в Богослужението като пляскане с ръце, танцуване,гръмогласни молитви,което възбужда недоволство сред консервативните петдесятни ръководители и по решение на съвета на епископите бил отстранен. В следствие на което той основава нова църква през есента на 1989г.

В първите години има връзка с църквата "Слово на живот"с пастир Улф Екман. Учението е близко до "Движение на вярата" и до харизматичното движение.


Алексей Ледяев е женен, жена му се казва Ольга. Има три дъщери — Мария, Татьяна и Анастасия.

През 2002 г. Е задържан за 6 часа на летище "Шереметево-2",след което му е отказан достъп до Русия.
Поради участието му в това ,че в конституцията на Латвия да се защитават традиционните ценности на семейството списание «IN VICTORY»го обявява за реформатор на годината- на 2005г.
Той активно призова християните да участват в политиката , като казва"каквото ние не правим,ще го правят на нас./"«не будем править мы, будут править нами»/

През 4-5 април 2009г.Родни Браун посещава Рига. В посрещането му участва и църква "Ново поколение."Алексей Ледяев е имал от преди това връзка с Родни Браун в САЩ.
РОДНИ БРАУН И АЛЕКСЕЙ ЛЯДИЕВ В РИГА

Творчество

Алексей Ледяев е автор на много поетически произведения, мюзикъли,също и режисьор и продуцент на телевизионни предавания. Заедно с Андрей Кочким /Андреем Кочкиным/ поставя поредица от мюзикъли на християнска тема:"Разкъсаната завеса,Ноев ковчег,Обочина,Медната змия,Очистване на храма,Вартимей,Изсход,Кифа,Разбитите скрижали,Терновый куст,Силуети, believe i can fly,Пирът на Валтасар. Пирът на Валтасар е предназначен за професионална сцена.


Алексей Лядиев често споделя, че в Латвия почти всички деноминации работят заедно. Причаната за това била ,че след влизането на Латвия в Европейския съюз, навлязъл и хомосексуализма и всички деноминации се обединили, писали заедно писма и прочие, което довело до разцвет на отношенията между различните деноминации в страната.
През март 2007г.отделни свещенослужители на Укрйнската православна църква приели да участват в общи проекти с църква "Ново поколение" и освен това предложили на Алексей Лядиев да прочете проповед в една православна църква, което не било добре прието от ръководството на Украйнската православна църква и произвело скандал.