молитвената планина


    МОЛИТВЕНАТА ПЛАНИНА     

Снимка на Църквата на Пълното Евангелие на остров Иойдо в Сеул с пастор Дейвид Йонги Чо

Молитвена планина
"Първоначално Молитвената планина била земя, определена за църковно гробище. Когато започнахме строежа на нашата нова църква на о-в Йоидо, ние изпаднахме в трудност. Тогава моите хора започнаха да се молят на това място с пост. днес това е планина или го наричаме „град на молитвата”, който събира 10 хиляди места.
Този град също притежава няколко по-малки молитвени сгради. А от другата страна на хълма (тъй като това е върху един хълм) се намират нашите „молитвени пещери”. Те са изкопани там на хълма и се използват за молитвено усамотение.
Аз имам моя молитвена пещера, която често използвам. Много от въпросите, които са възниквали в нашата църква, са получавали отговор именно в тази пещера. Ние имаме 20 000 човека, които постят и се молят. Също така, 3 000 през седмицата и 10 000 през уикендите.
Защо толкова много хора идват на Молитвената планина да постят и да се молят? Нямат ли по-добри неща за вършене нашите християни? Отговорите на тези въпроси са прости и точни. Ако вие или членове на вашето семейство умираха от рак и знаехте, че има лекарство, нямаше ли да направите всичко необходимо, за да осигурите лечението? Много хора страдат от физически или духовен рак. Материалният просперитет не е донесъл щастието и задоволството, както ние някога мислехме, че ще донесе." Дейвид Йонги Чо

Молитвената планина се намира в Jori-myeon , Paju , в северната част на Гионджидо област близо до демилитаризираната зона .Земята е купена от църквата.
Това молитвено движение е започнало през19 век.Изправени под силна опозиция от страна на традиционните религии, както и задължителното практикуване на Шинто,наложено от окупационните Японски войски, много християни започнали да стават сутрин рано, в 4 часа и да се качват на близката планина, където да могат на воля да се молят.В края на деня, пред да се приберат у дома, те отново отивали в ппланината да се молят.
Казват, че всеки, който влезе в тези планини ще чуе викове и плач на мъже и жени, които щурмуват небето с с молби към Бог, за да промени положението им. От този момент нататък, молитвата и поста са отличителните белези на Южно Корейската църква.

Молитвената планина в Osanri, Jorimyun Pajucity Kyunggido е само една от многобройните съоръжения Молитвени планина в региона. Тя е създадена за да предоставя уединено място за молитва за тези, които желаят да са сами с Бога.
Тя е собственост и се поддържа от Църквата на пълното Евангелие но остров Иойдо с основател пастор Йонги Чо.
През 2000-2010г.пастор Йонги Чоса създава и 500 молитвени къщи, подобни на молитвената планина.

Във Филипините църквата" Хлябът на живота" водена от нейния главен пастор Цезар "Бъч" Conde черпи вдъхновение от молитвените планини в Корея и придобива част от земята в планините на Antipolo за изграждане на " Touch на молитвата Слава планина "съоръжение.

Страница на молитвената планина Страница на молитвената планина преведена чрез Гугъл преводач
Доколкото разбирам/ чрез моя развален корейски /,настаняването струва около 20 долара на ден за стая, като стаите разполагат до 4 легла.Тоест 5 долара на нощ.Освен това имат и по-големи стаи, не с легла, а с настилки,подобно на спални чували, за групи.
Молитва планина е създадена да предостави на уединено място на
молитва за тези, които желаят място, където да бъде сам с Бога. Църквата на пълното Е вангелие Йоидо е щастлива да приветствам нашите много приятели
от всички краища на света, за да ни посетите за време посветено за време посветено за молитва.
Молитва планина могат да се настанят 10 000 гости на един път , като може да избирате между настаняване в корейски или западен стил.
Специални групи могат да направят предварително резервации.

Тук съм превел страница на християнка посетила Молитвената планина

Август 2008г. 20 Азиатска християнска конференция в Корея.
Планина за молитва и пост-ние идваме
***
Стигнахме
***
Стигнахме
***
Това е което се нарича "молитвена пещера"
Над 200 индивидуални молитвени пещери са на разположение 24 часа.Много хора смятат че тоа е малка тъмна дупка, но бяхме приятно изненадани.

***
Тази е съвсем нова
***
***
***
***
Поглед отвътре.Малка, но пълна с Помазанието на Бог.
***
Това е гробището,друго място,където можем да се молим
***
***
Има пейки за нас, където да можем да се молим на въздух.
***
***
***
Това е корейският стил за спане
***
Могат да се поберат до 35 души