американските президенти


    Религиозна принадлежност на американски президенти     

https://www.adherents.com/adh_presidents.html
Библията & американски президенти: https://www.bebaptized.org/u.htm

Ето няколко данни за църквите, към които са принадлежели американските президенти :


Епископалната църква
Уеб сайт EpiscopalChurch.org

Епископалната църква се е отделила от Англиканската църква ,малко след
американската революция .Причината е ,че духовниците в Англиканската църква са били длъжни да се закълне във вярност на британския монарх.
Днес тя е разделена на девет провинции и е епархии извън САЩ в Тайван, Централна и Южна Америка , на Карибите и Европа . В епископална епархия на Вирджинските острови включва американски и британски територия.
Епископалната църква е била активна в социалните Евангелски движения от края на деветнадесети век.
През 1960 и 1970, той се противопостави на смъртното наказание , и подкрепи движението за граждански права .
Днес църквата призовава за пълно гражданско равенство на гей мъжете и лесбийките.
В някои епархии се ръкополагат открито хомосексуалните мъже и жени за свещеници, а в някои гей браковете се благославят.
За тези и други въпроси, индивидуални членове и духовници могат и често не са съгласни с посочената позиция на църквата.

Унитарианската църква
Unitarianism е християнската теология , която смята, че Бог е само един човек, за разлика от доктрината на Тринити. Според поддръжниците му, Унитариатството отразява първоначалната Божествена концепция за християнството .
В повечето от останалите си убеждения ,като цяло са близки до тези на консервативните евангелски християни

1
Джордж Вашингтон
Епископална църква

2
Джон Адамс
Унитарианска църква

3
Томас Джеферсън
Епископална църква,
по-късно , не принадлежи към специфична религиозна деноминация


4
Джеймс Медисън
Епископална църква

5
Джеймс Монро
Епископална църква

6
Джон Куинси Адамс
Унитарианска църква

7
Андрю Джаксън
Презвитерианец

8
Мартин Ван Бурен
Холандска реформирана

9
Уилям Хенри Харисън
Епископална църква

10
Джон Тайлър
Епископална църква

11
Джеймс Нокс Полк
Презвитерианец/ методист

12
Закари Тейлър
Епископална църква

13
Милърд Филмор
Унитарианска църква

14
Франклин Пиърс
Епископална църква
15
Джеймс Бюканън
Презвитерианец

16
Ейбрахам Линкълн
без определена деноминация, по-късно деист
обявява Денят на благодарността за национален празник
17
Андрю Джонсън
без определена деноминация

18
Одисей е Грант
Презвитерианец/ методист *

19
Ръдърфорд Хейс
Методист

20
Джеймс Гарфийлд
Ученици на Христос

21
Честър А. Артър
Епископална църква

22
Гроувър Кливланд
Презвитерианец

23
Бенджамин Харисън
Презвитерианец

24
Grover Кливланд
Презвитерианец

25
Уилям Маккинли
Методист

26
Теодор Рузвелт
Реформирана холандска


27
Уилям Хауърд Тафт
Унитарианска църква

28
Удроу Уилсън
Презвитерианец

29
Уорън Хардинг
Баптист

30
Калвин Кулидж
Congregationalist

31
Хърбърт Хувър
Квакер

32
Франклин Делано Рузвелт
Епископална църква

33
Хари С. Труман
Баптист

34
Дуайт Дейвид „Айк“ Айзенхауер
Свидетели на Йехова
Презвитерианец


35
Джон Ф. Кенеди
Католик

36
Линдън Бейнс Джонсън
Ученици на Христос

37
Ричард Никсън
Квакер

38
Джералд Форд
Епископална църква

39
Джими Картър
Баптист

40
Роналд Рейгън
Презвитерианец

41
Джордж Буш-старши
Епископална църква

42
Уилям Джеферсън Клинтън
Баптист

43
Джордж У. Буш
Методист
(Бивш -Епископална църква)

44 Барак Обама
До 10 годишна възраст живее в Индонезия.Казват?,че там е бил записан като мюмюлмнин.Второто му име е Хюсеин.Сега се води протестант
Подкрепя хомосексуалистите.

https://www.legalworld.bg/show.php?storyid=6821
„Доскоро Обама се гордееше, че от 20 години е член на чикагската Обединена църква на Христовата Троица. Дори неговият духовен наставник и лидер на тази църква - чернокожият пастор Джеремая Райт беше в екипа му. Именно пастор Райт го беше оженил и беше кръстил десетгодишната Малия и седемгодишната Саша. Но след като медии разпространиха стари проповеди на Райт, в които той обвиняваше правителството на САЩ за атентатите на 11 септември и създаването на СПИН като оръжие за геноцид над чернокожото население на страната, Барак Обама беше принуден най-напред да скъса официално със своя пастор, а след това и да напусне ръководената от него църква.
Много християни-евангелисти се питат дали Барак Хюсеин Обама няма да се окаже дългоочакваният Антихрист? Наложи се авторитетни пастори да успокоят вярващите по телевизията, че Обама определено не е Антихриста, но че все пак е най-добре истинските християни да подкрепят кандидатурата на Джон Маккейн.
Доста американци и досега подозират, че Обама е мюсюлманин
Неотдавна Барак Обама постави между камъните на Стената на плача хартийка с молитва към Бога. После израелски студент по богословие занесе бележката в-к "Маарив". Молитвата била: "Господи, пази моето семейство и мен!
Прости ми греховете и ми помогни да устоя пред възгордяването и отчаянието.
Дай ми мъдрост, за да постъпвам правилно и справедливо. И направи от мен инструмент на Твоята воля!"


Мнението на президентите за Библията.

Джордж Вашингтон
"Невъзможно е да се управляват правилно на свят без Бог и Библията" -

Джон Куинси Адамс
"Така голяма е преклонението си за Библията, че по-рано децата ми започват да я прочетете по-уверени ще бъде моята надежда, че те ще се окажат полезни на гражданите на своите страни и уважаван член на обществото ..." -

Андрю Джаксън
"Тази книга, сър, е скалата, на която нашата република почиват" -

Ейбрахам Линкълн
"Вярвам, че Библията е най-добрият подарък Бог никога не е даден човек. Всички добри от Спасителя на света, се съобщава на нас чрез тази книга. Но за това не можем да знаем доброто от злото "-" Това е задължение на народа, както и мъжете да признае истината на обявяване в Светото Писание и доказано от цялата история, че тези народи само са благословени, чиито Бог е Господ. " -

Юлисис Грант
"Дръж здраво за Библията като последна надежда на своите свободи. Напиши си заповеди в сърцата си, и ги практикуват в живота ви. За влиянието на тази книга сме задлъжнели за постигнатия напредък в истинската цивилизация, както и за това ние трябва да изглежда като наш водач в бъдеще. Правдата възвишава народ, А грехът е позор за хората "-

Бенджамин Харисън
"Ако вземете от вашия устав, вашата конституция, семейството ви живот всичко, което е взето от свещената книга, какво ще има да се остави да се обвърже общество заедно?" -

Теодор Рузвелт
"Почти всеки човек, който е от живота си работа прибавят към сумата от човека постигането на които състезанието е горд, от които нашият народ се гордее, почти всеки такъв човек е основал своя живот-работа в голяма степен от учението на Библията" -

Джеймс Мадисън
"Ние сме заложили цялата бъдещето на американската цивилизация не върху мощността на правителството ... не в Конституцията ... (но) на капацитета на всеки един от нас да управлява себе си според Десетте Божи заповеди" -

Калвин Кулидж
"Правителството на страната никога не стане преди религия на страната. Няма начин, с което ние може да замени властта на закона за предимствата на мъжете "-

Айзенхауер:
„От този ден нататък милиони от нашите ученици, ще прокламират всеки ден, във всеки град, във всяко село, във всяко отдалечено училище отдадеността на нашата нация и нашето население на Всемогъщия”. – – Айзенхауер, когато подписва законът , който включва фразата „Нация закриляна от Господа” в „Клетвата за вярност”.

Айзенхауер е роден в Денисън, Тексас. Използва третото си име „Айк“.Той е третото дете в семейството на Дейвид Джейкъб Айзенхауер и Айда Елизабет Стоувър. Има шест братя. Семейството му е с германски произход, но живее в Америка от 18 век.
Семейството на Айзенхауер принадлежи към сектата на менонитите. Когато Айк навършва 5 години семейството му стават последователи на Обществото Уачтауър , което по– късно приема името Свидетелите на Йехова. Домът на Ейзенхауерови служи за място на срещи на Обществото Уачтауър от 1896 до 1915 г. , когато баща му спира да изпълнява задълженията си за регулярно посещаване на сбирките, причина за това е несъстоялото се пророчество на Обществото, че между 1914 г. и 1915 г. ще настъпи Армагедон. Бащата на Айк е погребан съгласно ритуалите на Обществото , а майка му е активен последовател на Свидетелите на Йехова до смъртта си.
Айк и братятат му също спират посещенията на сбирки на Свидетелите, но президентът запазва близка връзка с майка си и дори използва отпечатана от Свидетелите библия във втората си процедура за встъпване в длъжност.
На стари години Айзенхауер е покръстен и почва да посещава редовно презвитерианска църква.